Pebbles and Wood

Yesterday Linn Lindström and Alicia Karhunen Larsson came out to Näsbypark for a dance photoshoot. I met up with them at the train station and together we walked over to Viggbyholm. There is a wooden deck there which has a great view of the bay and harbour.

Linn Lindström

These first few photos are shot om my 200mm f/2 lens which takes beautiful pictures, but is very heavy to carry around, so it does not get that much use.

Alicia Karhunen Larsson
Linn Lindström

While the sun was out it was quite warm, but as soon as the clouds rolled in and covered the sun, the wind quickly cooled us down. So the second part of the photoshoot we shot in my Green room.

Linn Lindström

Varför gör jag det jag gör? Reflektion

Rörelse och att jobba med kroppen gör mig grundad och håller mig borta från samhällets krav och påhittade strukturer och idéer om hur vi ska vara. Jag blir påmind om det som är här och nu och det som faktiskt är av värde.

Jag tappar känsla för tid och rum. Jag rör om i vad som är sant och inte. Vänder och vrider. Förvränger. Tar mig så långt bort från verkligheten och hittar då det som känns verkligare än något annat. Mer genuint och glasklart än något annat. Det är som att jag söker svaret på något större och när glimtar av detta större visar sig så känner jag mig så hemma. Det finns ingen annanstans jag vill vara. Att sedan få dela den atmosfären med andra är grädden på moset. Dans är mitt forskningslabb och dans är min brygga mellan allt jag stöter på längst vägen. Ett oändligt utforskande med lika många frågor som svar. Kravlöst men samtidigt livsviktigt.

Till betraktaren vill jag erbjuda möjligheten att stanna upp och reflektera. Det verkar som att många bara lever på i ett. Utan några stopp. Det finns inte tid till att bearbeta och förstå, pussla ihop och plocka isär. Det rycks på axeln och borstas bort. Ett enkelt svar idag igen, första bästa.

Linn Lindström
Linn Lindström
Linn Lindström
Alicia Karhunen Larsson

Alicia Karhunen Larsson är utbildad på Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm där hon tog examen 2019. Därefter har Alicia frilansat som dansare och koreograf och bland annat grundat Jord Danskompani tillsammans med Isabell Karlsson. Jord Danskompani producerar och turnerar sedan 2020 dansföreställningar som alla riktar sig till barn och unga. Alicia medverkar sedan 2021 som dansare i  Framework Dancing Art’s uppsättning Känslolabyrinten. Under våren 2022 har hon varit med i Teater Heartbreaks pjäs Maleficarium som spelat på Reginateatern i Uppsala samt Kättingsmedjan i Dalarna. Alicia brinner för att sprida danskonsten i Sverige och håller kontinuerligt i workshops runt om i landet. 

Alicia Karhunen Larsson
Alicia Karhunen Larsson
Linn Lindström
Linn Lindström
Linn Lindström
Linn and Alicia

Many thanks to Linn and Alicia for a fun photoshoot!

Instagram: Linn, Alicia, Johannes

— Johannes

Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.